Cvjetni prah – Prirodna supernamirnica

Cvjetni prah prepoznat je kao “supernamirnica” jer odlično djeluje na raspoloženje i zdravlje. Ako želite puni energije dočekati proljeće, dodajte cvjetni prah u svoju prehranu.

Osjetite nalet energije i zdravlja

Kako biste što bolje iskoristili ovo sunčano vrijeme i podigli raspoloženje, preporučamo ovu supernamirnicu. 

Cvjetni prah je vrlo vrijedan dodatak prehrani, koji svojim djelovanjem pojačava fizičku snagu, popravlja raspoloženje, jača imunitet i poboljšava apetit i probavu. Idealan je za sportaše i ljude koji žive aktivnim životnim stilom.

Ovaj prirodni proizvod nastaje kad pčele skupljaju pelud s cvijeća i miješaju ga s nektarom, medom i probavnim sokovima iz njihovih žlijezda. On pomaže pčelama u košnici pri razvoju. Cvjetni prah bogat je proteinima, aminokiselinama, vitaminima i mineralima.

Preporuča se za jačanje imunološkog sustava, smanjenje upala, poboljšanje probave, povećanje energije i izdržljivosti. Također može pomoći u reguliranju krvnog tlaka i razine kolesterola.

Kako ga konzumirati?

Cvjetni-prah

I pčele ga vole

Peludno zrno okruglog je ili jajastog oblika, a ovisi o vrsti cvijeta. Pčelama je pelud izvor proteina bez kojeg ne mogu hraniti leglo niti lučiti vosak. Pčele sabiru pelud pomoću posebnih naprava – košarice i četke, koje se nalaze na stražnjim nogama. Kada pčela sakuplja pelud, vlaži ga slinom, nektarom, odnosno medom iz svoga mednog mjehura, te ga zavalja u grudice. Pčela peludom puni stanicu saća do dvije trećine visine, a onda ju skoro do vrha prekrije medom, čuvajući tako pelud od kvarenja.

U cijeloj sezoni pčelinja zajednica prikupi i koristi oko 30 kilograma peluda, a godišnje pčelinja zajednica sabere 30 do 40 kilograma te dragocjene hrane.

Potražite u našem web shopu

Dodajte cvjetni prah u svoju prehranu i dočekajte ljeto puni energije!

Share this story: